– Hadde stor nytte av øvelsen i mai

Lørdag skjedde det som mange frykter; ikke bare én, men to branner i den tette bebyggelsen på Bleik. Fredag morgen skjedde det samme i Andenes sentrum. Brannvesenet øvde på nettopp dette scenrioet tidligere i år.

Husbrann: Ved 19.20-tiden lørdag gikk brannalarmen for andre gang på Bleik. Politiet opplyste til Andøyposten på stedet at det var tre personer i huset da det begynte å brenne. Naboer i Bruvollveien og Gårdsveien ble evakuert på grunn av fare for spredning og røyk. Begge Foto: Tony Gulla Sivertsen 

Pluss

– I løpet av mine ti år i brannvesenet på Andenes kan jeg ikke minnes at vi har hatt to brannen så tett på hverandre i tid. Det sier utrykningsleder Jan Arild Hansen i Andøy brannvesen, etter at hans brannmannskaper måtte rykke ut til to ulike branner på Bleik i helga.