Mener Alf Brekken & Sønner ikke har ansvar for kapteins avgjørelse om å trosse været:

– Jeg vil sterkt fraråde noen entreprenør å legge seg opp i en kapteins avgjørelser

Hvorvidt Alf Brekken & Sønner kan lastes for at kapteinen av slepebåten som skulle dra lekteren som skadet seilingsmerket i Andenes havn i 2014 valgte å legge ut fra kai, var det store temaet i retten onsdag.

Rettssak mellom staten og Alf Brekkn & Sønner. Til venstre Håvard Holdø, i midten rettens administrator Morten Andreas Lind og til høyre (fra øverst) Trond Skogly, Runar Brekken og Kjetil Norseth. 

Pluss

Tirsdag begynte rettssak nummer to mellom Kystverket og Alf Brekken & Sønner. I forrige runde vant Kystverket fram med et erstatningskrav mot selskapet etter det de mener var brudd på kontrakten om utbedring av moloene på Andenes havn. Alf Brekken & Sønner hevdet da på sin side at Kystverket hadde hevet kontrakten urettmessig, og at de hadde lagt et urealistisk antall stein til grunn. Dette fikk de altså ikke gjennomslag for i retten.