Henrik Bjarne Bruun fra Stokmarknes leide hus av Veronica Orderud og var vitne i begge rettsakene:

– Jeg husker spesielt godt at det var så stille da jeg reiste på jobb den morgenen

Henrik Bjarne Bruun fra Stokmarknes leide i 1999 det såkalte «Bryggerhuset» på Orderud Gård i Sørumsand, og var på gården da trippeldrapet skjedde. Han er med i søndagens program av NRK-serien «Gåten Orderud», der han forteller sine opplevelser før og etter drapene skjedde.

Serien "Gåten Orderud" følger krimjournalist Øystein Milli (til venstre) i sitt arbeid med å se på Orderud-saken på nytt. Her intervjuer han hadselværing Henrik Bjarne Bruun, som bodde på Orderud Gård da drapene skjedde.  Foto: Monster

Pluss

– Jeg synes det var litt tøft, sier han til VOL om tiden på gården etter drapene natt til pinseaften 22. mai 1999.