Kutt i antallet brannmannskaper i Øksnes:

Brannsjefen: – Ikke så ille som vi hadde fryktet

I rådmannens forslag til budsjett for 2019 er det foreslått å kutte i antallet brannmannskaper fra dagens 22 til 16, som er et minimumskrav. Brannsjefen har vært i møte med kommunalsjef for å få klarhet i hvordan man har tenkt å gjennomføre dette, og hvor stort korpset blir.

Brannsjef i Øksnes, Ken Ivan Reinholdtsen.   Foto: Tone M. Sørensen

Pluss

– Det blir et mannskap på 16 pluss fire utrykningsledere, slik at vi totalt blir 20 stykker. Vi har to som er ute i permisjon, også har vi en som slutter 1. januar, det er en naturlig avgang og vi får totalt en reduksjon på tre. Skulle vi redusert til 16 da hadde vi måttet begynne å si opp folk, og det er ikke noe som har vært diskutert, sier brannsjef i Øksnes, Ken Ivan Reinholdtsen.