Stikker kjepper i hjulene for flyskole i Andøy:

Regjeringen vil ikke gi studielån til utenlandske pilotstudenter

– Det er per nå ingen planer om å endre regelverket slik at utenlandske studenter uten tilknytning til Norge kan få støtte, sier statssekretær Rebekka Borsch (Venstre). Regjeringen vil dermed ikke endre reglene som kan åpne for flyskole i Andøy.

NEI – Det er per nåingen planer om å endre regelverket for studiefinansierng i Lånekassen, sier statssekretær RebekkaBorsch (V). Regjeringen setter dermed foten ned forå hjelpe Pilot Flight Academy med å etablere flyskole i Andøy.  Foto: Marte Garmann

Pluss

Det var i mai det ble kjent at Pilot Flight Academy i Sandefjord nå jobber med å etablere en flyskole på Andenes. Det kan gi 300 til 400 studenter og 60 til 80 lærere. En slik etablering vil dermed ha stor betydning for Andøy i kjølvannet av vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon.