Helgekronikk av Siv Dagny Aasvik:

Stå opp, det er på tide å forandre verden!

Det er et uttrykk som heter «hvis du ikke tror du kan gjøre en forskjell, så har du aldri delt soverom med en mygg». Det er noen øyeblikk i løpet av mitt over 20-årige politiske liv som har brent seg fast, da jeg skjønte at også jeg – en politisk mygg- kunne gjøre en forskjell. Ingen sak er for liten eller uviktig til at man ikke bør si fra.

STÅ OPP: – Det er på tide å forandre verden, skriver Siv Dagny Aasvik. 

Pluss

Den første gangen jeg fikk en følelse av dette, skal en høyrøsta finnmarking ha æren for. Jeg var bare 18 år og ble invitert til et svært viktig møte i Arbeiderpartiet som handlet om hvordan Lofoten og Vesterålen skulle knyttes sammen. Jeg deltok sammen med noen av de mest sentrale politikerne i Nordland Arbeiderparti, alle godt voksne menn, og jeg synes dette var skummelt og overveldende. Partiledelsens utsendte for å finne en løsning var Karl Erik Schjøtt Pedersen, som bare med sin kraftige latter var nok til at jeg var ganske stille. Diskusjonen ble etterhvert ganske het, naturlig nok, når Lofotinger og Vesterålinger legger breisida til. Et stykke uti møtet bryter Karl Erik gjennom larmen og ber alle være stille, hvorpå han sier; jeg synes vi skal høre hva Siv Dagny mener om dette. Siv Dagny; fortell!