Perly Nordvang (51) ble født med akutt nyresvikt:

– Jeg regner meg selv som et medisinsk mirakel

I 40 år har 10. januar vært en helt spesiell dag for Perly (51) og pappa Paul (85). Så lenge siden er det han ga henne livet i form av en ny nyre.

Jubileum: Han er glad for at datteren endelig etter 40 år ville fortelle historien sin i Andøyposten. – Hun sa nei, da jeg foreslo det for 40 år siden, ler Paul Juliussen. Perly Nordvang husker alt sammen som det var i går. Hun er takknemlig for at hun har fått beholde nyra så lenge. Dagen feires som en ekstra bursdag hvert år 10. januar. I år på 40 års dagen skal hun til kontroll på sykehuset i Bodø. foto: mette-helene berger Amundsen 

Pluss

– Jeg regner meg selv som et medisinsk mirakel. Ikke minst det faktum at jeg har født to friske barn, smiler Perly Nordvang. Hun var et aktivt barn fram til høsten 1978. Kreftene ebbet sakte ut av kroppen hennes. Etter hvert hadde hun så lite krefter at pappaen og moren (Edel Juliussen) måtte bære henne. Legen trodde første hun hadde jernmangel, og ga henne beskjed om å spise mat med jern. Da det ikke hjalp ble hun sendt til Tromsø.