Siv Dagny Aasvik (Ap):

Ut mot eget parti om grunnrenteskatt i havbruksnæringen

På initiativ fra Regjeringen, Arbeiderpartiet og Kristelig folkeparti, er det nå blitt satt ned et utvalg som skal se på muligheten for å skattlegge havbruksnæringen ytterligere. En slik beskatning i form av grunnrenteskatt er ikke Siv Dagny Aasvik, ordfører i Hadsel kommune (Ap) og regionrådsleder i Vesterålen Regionråd, positiv til.

Som ordfører i Hadsel kommune og regionrådsleder i Vesterålen Regionråd, mener Siv Dagny Aasvik (Ap) at en grunnrenteskatt for havbruksnæringen vil kunne føre til at flere bedrifter velger å gjøre sine investeringer i oppdrett utenlands fremfor i Norge.  Foto: Arkivfoto

Pluss

– Grunnrenteskatt vil føre til at mye mer av inntektene vil gå til statskassen, og ikke til kommunene der næringen faktisk er. Det er negativt for kommunene som gjør tilretteleggingen og for næringen, sier Aasvik til VOL.