Den nye regjeringa setter taket på eiendomsskatten til fire promille:

– Dette vil gå utover tjenestene til innbyggerne

Ordførerne i vesterålskommunene som har en eiendomsskatt på et nivå som er høyere enn det nye taket regjeringa satte torsdag frykter for konsekvensene.

Ordførerne i Sortland, Andøy og Hadsel.  Foto: Arkivfoto

Pluss

– Jeg er veldig overraska over at de gikk ytterligere ned. Vi har eiendomsskatt i Sortland og det får jo konsekvenser i Sortland kommune, sier sortlandsordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) fredag. Sortland kommune har innført eiendomsskatt på maksimalt nivå, som i dag ligger på sju promille. I den nasjonale budsjettforhandlinga før jul ble dette taket satt ned til fem promille fra 2020. Nå er det klart at partiene i den nye flertallsregjeringen setter ned taket til fire promille.