– Vekterutdanning kan ikke bli et krav for å jobbe ved Alarm 24

I høst kom det et forslag fra Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap om at ansatte ved alarmselskap, inkludert de ansatte ved Alarm 24 i Bø, må ha vekterutdanning. Selskapet selv mener en slik regelendring var unødvendig, tillegg til at den ville føre til store ekstrakonstnader. Torsdag var Bø-ordfører Sture Pedersen på Stortinget for å ta opp problemstillingen med justiskomiteen.

Jan Bøchmann (til venstre) Ingunn Foss ,Peter Frølich, Margunn Ebbesen, Anna Molberg og Sture Pedersen etter møtet i Justiskomiteen på Stortinget torsdag.  Foto: Privat

Pluss

– Jeg har jobbet en stund for å få bort denne regelen, og har tro på at den blir endret. Vi hadde et positivt møte med deler av justiskomiteen, som understreket at de skulle gjøre hva de kunne, sier Pedersen til VOL.