Dagen derpå en dramatisk stormkveld i Holmstaddalen:

– Jeg er glad vi klarte å berge de yngste dyrene

Fredag var takstmann på plass for å vurdere skadene på fjøset som vinden rev taket av i Holmstaddalen. 30 dyr måtte sendes til nødslakt. – Det har vært enorme krefter i sving her, det vitner skadene på bygningen om, sier bonde Eirik Wallstad.

Takstmann Dag Daae Johansen fra TakstTeam Vesterålen og gårdbruker Eirik Wallstad ved siden av taket som ble uværet rev av.  Foto: Tone M. Sørensen

Taket ble revet av i den sterke vinden og fraktet over bygingen før det landet på tunet.   Foto: Tone M. Sørensen

Fjøset har fått store stormskader.  Foto: Tone M. Sørensen

Pluss

På Valstad gård i Holmstaddalen var det torsdag svært dramatisk da uværet tok tak i både takplater og fjøstak og slengte det avgårde. Både politi og brannvesen var til stede, og naboer ble varslet av blålysetater om å holde seg unna, og unngå ferdsel i området på grunn av faren for å bli truffet av takplater av metall.