Tobias og Aurora (15) om tiden etter flyttingen fra Sandnes til Stokmarknes:

– Her er vi bare helt vanlige elever

– Jeg trivdes godt på Sandnes, men gledet meg til å flytte, fordi jeg hadde mange venner på Stokmarknes, sier Aurora Solhaug Humstad.

ro etter kontroversiell flytting: Det var mye uro og opprør før Tobias og Aurora, i tillegg til de andre ungdomsskoleelevene fra Sandnes, ble flyttet til Stokmarknes. Når førstekullet nå er på oppløpssiden, ser de tilbake på to år som de føler har gitt dem bedre grunnlag for å møte livet på videregående. Foto: Per Eivind Knudsen 

Pluss

Mars 2017: Elever fra Sandnes er invitert av elevrådet på Stokmarknes skole for informasjon og en aldri så liten bli kjent-runde før høstens ungdomsskoleelever skal flytte over bukta etter et knepent kommunestyrevedtak. Sandnesforeldre som ikke får bli med inn i selve møtet, opplever stigende temperatur i sinnet, og det ender med at lensmannen blir oppringt, mens noen foreldre tar barna sine ut av møtet og reiser hjem. Elever opplever det som beklagelig.