Stor mangel på livsviktig medisin

Siden 16. november har det vært stor mangel på stoffskiftemedisinen Liothyronin, ikke bare i Norge, men også ellers i verden. Rundt 8.500 personer i Norge er avhengig av denne medisinen, og nå frykter Stoffskifteforbundet at leveringen skal bli utsatt en tredje gang.

Svein Olav Elvegård, apoteker ved Apotek 1 på Stokmarknes, tror en slik medisinmangel kunne vært løst hvis myndighetene la opp til kriseproduksjon av medisiner på Norske fabrikker.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Pluss

– Den foreløpige beskjeden er at apotek i Norge skal få den inn igjen i uke ni. Leveringen fra produsenten har blitt utsatt tre ganger tidligere, og nå får vi noen signaler på at den kanskje ikke vil komme før i uke 14. Det er svært bekymringsverdig, sier Venche Fagereng, fagforbudsleder i Stoffskifteforbundet og bosatt på Sortland til VOL.