Sparket etter fire år i jobb:

– Oppsigelsen var gyldig, vi må frifinnes

I et tilsvar til Vesterålen tingrett, der Andøya Space Center er saksøkt av en tidligere medarbeider, sier advokat Arne Seemann Berg i Kvale Advokatfirma DA at den midlertidige ansettelsen av en medarbeider var lovlig. Advokaten mener at det foreligger en gyldig oppsigelse og at selskapet må frifinnes.

Direktøren i Andøya Space Center som ble oppsagt i fjor høst, la mye av grunnlaget for at det skal bli utskytingsbase for satellitter i Børvågen på Andøya. Ilustrasjon: Norconsult 

Pluss

– Dersom retten mot formodning skulle legge til grunn at det ikke var lovlig adgang til å benytte midlertidig ansettelse, vil Andøya Space Center (ASC) gjøre gjeldende at det foreligger en gyldig oppsigelse. Det vil bli nedlagt påstand om frifinnelse, skriver advokat Arne Seemann Berg i tilsvaret til Vesterålen tingrett. Andøya Space Center er, slik som saksøker, villig til å gjennomføre rettsmegling før saken havner i tingretten.