Øker perioden med gratisparkering fra ti til 20 minutter

I oktober i 2017 innførte Stokmarknes lufthavn, og en hel rekke andre lufthavner i landet, et nytt parkeringssystem. Det innebar blant annet at de som skulle sette av og ellers hente passasjerer på flyplassen, kunne la bilen stå gratis i ti minutter uten å bli belastet for parkering. Fra førstkommende mandag øker gratistiden til 20 minutter.

Identifisering: Det nye parkeringssystemet til Europark på Skagen, innebærer at bilister som parkerer der får tilsendt fakturaen i posten etter at de har kjørt fra flyplassen. Intensjonen med løsningen er at flypassasjerene ikke skal tenke på parkering i forkant av flyreisen. Nå blir den opprinnelige gratistiden økt fra ti til 20 minutter. 

Pluss

– Det har vist seg at ti minutter med gratisparkering for de som skal hente eller sette av reisende, er i korteste laget. Det har vi fått ganske mange tilbakemeldinger på. I den forbindelse har Avinor bestemt seg for å øke gratisperioden til 20 minutter. Ti minutter blir rett og slett for kort tid, sier lufthavnsjef Trond Holten til VOL.