Ambulanse kunne ikke komme. Brannvesenet måtte kjøre røykskadde til legevakt i brannbil:

Nordlandssykehuset: – Et eksempel på godt samarbeid. Brannsjefen i Hadsel: – Ikke et eksempel på samarbeid, men samtidskonflikt.

En brannutrykning i februar ente med at Hadsel brann- og redning selv måtte kjøre to røykskadde til legevakt i brannbil. Nordlandssykehuset mener dette er et eksempel på godt samarbeid mellom etatene, men det er brannsjef i Hadsel kommune, Øyvind Stensø Skjørholm, uenig i.

Brannsjef i Hadsel, Øyvind Stensø Skjørholm, sier at de heldigvis ikke opplever så alvorlige avvik som de opplevde 17. februar i år.   Foto: Arkivfoto

Pluss

– Jeg registrerer at Nordlandssykehuset sier at dette er et eksempel på godt samarbeid, men det er det ikke. Godt samarbeid er når brann og ambulansetjenesten er på samme oppdrag og hjelper hverandre. Det som skjedde her er et godt eksempel på samtidskonflikt, sier han til VOL.