Venstre stiller ikke i Andøy

Andøy Venstre kommer ikke til å stille liste ved årets kommunevalg.

Arne Ivar Mikalsen.  Foto: Arkivfoto

Pluss

Styret i Andøy Venstre la i mai i fjor ned sine verv etter at Venstre i Stortinget ikke stemte for sitt eget forslag om en ny gjennomgang av vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon.

Problemet er flyplassen.


Har ikke gitt opp å få Venstre-liste i Andøy

Tirsdag var Venstres Arne Ivar Mikalsen og Odd Einar Dørum på Andøybesøk. – Vi har ikke gitt opp å få til ei Venstre-liste i Andøy, men vi tenker også langsiktig, sier Mikalsen.


– Vi mener fortsatt at vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon er feil. Hvordan Venstre stemte i forbindelse med dokument 8-forslagene i fjor hadde ingen betydning. Situasjonen var låst. På mange måter var denne saken kjørt allerede i 2012 da Evenes ble base for kampflyene, sa fylkestingsrepresentant Arne Ivar Mikalsen til VOL tidligere i vinter.

Nå nærmer fristen for å levere lister til kommunevalget seg. Innen mandag klokken 12.00 må listen være levert til Rådhuset i Andøy.

Da VOL meldte med Mikalsen tidligere i vinter, skrev han at man jobbet med saken. Han tok senere med seg Odd Einar Dørum nordover til Andøy, uten at det ser ut til å ha hjulpet.


– Venstre mangler ryggrad:

Går av i protest mot nedleggelse av Andøy flystasjon

Styret i Andøy Venstre ved leder Karl  Rasmus Dahle har besluttet å legge ned sine verv i protest mot beslutningen sentralt om at Venstre vil støtte en nedleggelse av Andøy flystasjon.


– Vi har brukt masse tid og krefter på å stille liste i hele Vesterålen, men det har vist seg særlig vanskelig å stille liste i Andøy. Det er fint at Andøy Venstre har holdt det gående så lenge som de har gjort, og jeg håper at de etter hvert kan stille en ny liste i Andøy, sier Mikalsen, før han legger til.

– Av prinsipp håper jeg at flest mulig parti stiller liste selv om man er uenig politisk. Jeg er opptatt av lokalpolitikk i lokalvalgkamp, fordi det er det beste for kommunestyret, og da er det best med kloke, lokale hoder, slår han fast.


undefined

HISTORIE: I 2016 var Andøy Venstre styrket i troen på Andøya flystasjon kunne reddes. Her er Venstres Ola Elvestuen på besøk, sammen med fylkestingsrepresentant Ivar Mikalsen (til høyre), deretter følger Elvestuen, nestoren i Andøy Venstre, tidligere stortingsmann og forsvarsminister Johan Kleppe, styremedlem May Johannessen, administrerende direktør Andøy Space center Odd Roger Enoksen, kommunestyremedlem og nestleder Per Erik Larsen, leder i Forsvarsutvalget Jonni Solsvik, leder Andøy Venstre Karl Rasmus Dahle, leder Nordland Venstre Anja Johansen og styremedlem Arne Martin Ellingsen. Tre år senere er Andøy Venstre på vei ut av kommunepolitikken.  Foto: Mette-H. Berger Amundsen

– Lenge hadde vi bare åtte-ni navn klare, men plutselig ble det en ketchup-effekt

Torsdag kveld ble nominasjonslista til Hadsel Venstre klar. Den består av både solid rutine og ferske stemmer.(VOL har tidligere i dag publisert en annen versjon av denne saken. Sitatene i denne saken er fjernet fordi det var en misforståelse mellom vår journalist og intervjuobjektene)