Søker kommunen om dispensasjon fra gjeldende arealplan:

Andøya Spaceport håper å kunne starte bygging i løpet av høsten i år

Andøya Spaceport har hastverk hvis de skal holde tidsplanen, som sier at første oppskyting skal skje i oktober neste år. Det tas derfor grep for å kunne ta første spadetak allerede til høsten i år.

Folkemøte: Mandagens folkemøte på Nordmela var det tredje i rekken. – Jeg synes det var bra. For det første er jeg veldig fornøyd med at så mange møtte opp. For det andre synes jeg Norconsult har gjort en god og balansert jobb så langt, sier Odd Roger Enoksen. Foto: Tony Gulla Sivertsen 

Pluss

Mandag kveld var det fullsatt i grendehuset på Nordmela. Andøya Space Center inviterte til folkemøte i bygda, og hadde med seg en nesten ferdig konsekvensutredning og flotte illustrasjoner, som viser hvordan satellittoppskytingsanlegget er tenkt bygd i terrenget sør for bygda.