Øksnesværing dømt for fisketransport til Melbu

En øksnesmann solgte levende fisk til Norway Seafood AS sitt anlegg på Melbu, men meldte ikke fra til Fiskeridirektoratet at han flyttet fisken fra Henningsvær.

Torsk: Retten fastslår at transportøren skal melde fra om omlasting av fisk. Hensikten med forskriften er at Fiskeridirektoratet skal være i stand til å følge fangstvolum for å ivareta fiskebestandene. 

Å anslå vekt av levende torsk er utvilsomt en omtrentlig vitenskap

Vesterålen tingrett
Pluss

Saken går tilbake til april 2016, men dom falt nylig i Vesterålen tingrett. Ifølge rettspapirene var mannen ansvarlig skipper på båten, og førte fangst fra ei mære ved Henningsvær til Norway Seafoods på Melbu. Han unnlot da å sørge for at det ble sendt melding om omlasting til Fiskeridirektoratet.