Falsk bombe slapp gjennom sikkerhetskontrollen

En såkalt improvisert bombe slapp gjennom sikkerhetskontrollen på Stokmarknes Lufthavn, Skagen, i midten av desember i fjor.

Lufthavnsjef Trond Holten ved Stokmarknes lufthavn, Skagen, ble forhåndsvarslet om bombetesten på lufthavna. Avinor sentralt klarte å få en improvisert bombe gjennom sikkerhetskontrollen uten at den ble oppdaget av sikkerhetspersonellet. 

Avinor kommenterer ikke enkelthendelser innen security.

Lufthavnsjef Trond Holten, Stokmarknes Lufthavn, Skagen.
Pluss

Etter det VOL erfarer ble det gjennomført et møte mellom Avinor AS og Securitas Transport Aviation Security AS på Skagen i midten av desember 2018. Sistnevnte er ansvarlig for sikkerhetskontrollen på Stokmarknes Lufthavn Skagen. Lufthavnsjef Trond Holten skal være en av deltakerne på møtet.