Christer leter etter nytt masteemne til «Brødrene»

– Vi er på jakt etter en gran, og den bør helst være 40 meter høy, sier båtbygger Christer Valstad. Jekta «Brødrene», som opprinnelig stammer fra Solum på Eidsfjordens vestside i Vesterålen, og vanligvis ligger til kai på Melbu, blir nå vedlikeholdt etter alle kunstens regler.

MYE Å GJØRE: Christer Valstad på Saltdal verft har jobbet mye med den historiske jekta «Brødrene» de siste månedene. Han er veldig glad for at den Rognan-bygde jekta kom tilbake til den samme hallen som den ble bygget i når det skulle gjøres vedlikehold som skal hode den i drift i mange år framover.   Foto: Helge Simonsen

Pluss

Det er svære dimensjoner på den gamle tremasta som ligger på kaia i rognanfjæra i disse dager. Den over 35 meter lange trestammen har stått last og brast med dekket på den historiske nordlandsjekta «Brødrene» siden den var ny 1995.