Klart for storinvasjon på Andenes for NATO-øvelse til sommeren

I år som i fjor inntar hundrevis av militært personell Andenes for NATO-øvelse ved begynnelsen av sommerferien.

ØVELSE: I fjor høst trente de sammen på øvelsen «Trient Juncture» fra Andøya flystasjon. Til sommeren møtes de samme nasjonene igjen: Fra venstre Anders Berge, Wanja Bordewich, Jean -Baptiste Clouet (fransk), Ryan Baldwin og Travis Ream (USA), Henry Pønish (tysk), Corey Taylor og Simon Kay (Canada) med fungerende stabssjef Cato Eliassen i midten. Den gangen skrøt de allierte av hvor godt alt ting fungerer på Andøya flystasjon.  Foto: Arkivfoto: Mette-Helene Berger Amundsen

Når personellet trenger overnatting, vil det være muligheter for lokalt næringsliv å tjene litt ekstra på øvelsen.

Pluss

Presseoffiser Brynjar Stordal ved FOH (Forsvarets operative hovedkvarter) opplyser at den praktiske delen av øvelsen «Dynamic Mongoose» som NATOs maritime commando (NARCOM) avholder med Norge som vertsnasjon, avholdes i perioden 1. til 11. juli.