Fikk tillatelse i april:

Naturvernere vil stoppe lutzeventyret

Naturvernforbundet, SABIMA og WWF Verdens naturfond ønsker å stoppe planting av 7.500 lutzgran i Andøy. Tillatelsen ble gitt allerede i april.

Området der det skal plantes lutzgran er så ulent at tre naturvernorganisasjoner stiller spørsmål ved økonomien i prosjektet på Andøya.   Foto: (skjermdump fra klage fra Naturvernforbundet, SABIMA og WWF)

– Ikke greit med et treslag som er vurdert til svært høy risiko.

Naturvernforbundet, SABIMA og WWF
Pluss

Det går fram av en klage fra organisasjonene til Miljødirektoratet og Fylkesmannen i Nordland den 8. mai i år. Organisasjonene mener at de ble gjort kjent med saken cirka tre uker etter at vedtaket om utsetting var gjort. Klagerne ønsker saka omgjort, slik at søknaden blir avslått.