– Det enkleste er at kommunen setter i gang et parkeringsregulativ

Onsdag var blant andre fylkesråd for samferdsel i Nordland fylkeskommune, Svein Eggesvik, i Øksnes. Han var invitert på initiativ av Øksnes kommune, der tema var vedlikehold av Nyksundveien. Eggesvik hadde ikke med seg midler, men derimot forslag til hvordan kommunen økonomisk kan løse vedlikeholdet av den utsatte strekningen.

Denne delegasjonen var i Nyksund torsdag, i forbindelse med mulig samarbeid om fremtidig vedlikehold. Fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik (til venstre), Øksnes-ordfører Karianne Bråthen, enhetsleder for Visit Vesterålen, Astrid Berthinussen, Ann Heidi Hansen fra fylkeskommunen, Odd Inge Bardal, vegsjef i Nordland fylkeskommune, seksjonsleder i vegvesenet, Jan-Åge Karlsen, kommunalsjef teknisk, Janne Kankala og Bengt Stian Nilsen fra teknisk i Øksnes kommune. Veisjef i Nordland fylkeskommune Odd Inge Bardal, ordfører i Øksnes Karianne Bråthen (Ap), fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp), kommunalsjef teknisk Janne Kankaala, seksjonsleder i Statens vegvesen Jan-Åge Karlsen og daglig leder i Visit Vesterålen, Astrid Berthinussen.og Ann Heidi Hansen ved fylkeskommunens næringsavdeling var også med på befaringa på Nyksundveien  Foto: Privat

Pluss

– Nyksundveien er en dyrere veistrekning enn de andre veiene i regionen, både på grunn av ras og at sjøen graver ut veien. Derfor prøver vi nå, i samarbeid med kommunen, å få til et samarbeid om vedlikehold, sier Eggesvik.