Stortinget skal avgjøre forsvarsinvesteringer:

Sp og SV vil vente med Evenes, men får ikke støtte

Onsdag skal Stortinget avgjøre de store investeringsprosjektene ved flystasjonen på Evenes, blant annet 1,8 milliarder kroner til fasiliteter for de nye overvåkingsflyene. Senterpartiet og SV vil utsette saken, men får ikke støtte fra flertallet, blant annet Ap.

MINDRETALL: Senterpartiet og Liv Signe Navarsete kjemper fortstatt for Andøya flystasjon. Partiet, sammen med SV, foreslår å vente med å vedta investeringer på Evenes til spørsmålet om mottak av allierte styrker er avklart. Men Høyre, Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet, Venstre og kristeligfolkeparti vil ikke støtte forslaget.  Foto: Lise Åserud/ NTB scanpix

Pluss

Stortinget skal onsdag behandle forslag om en rekke store investeringsprosjekter for Forsvaret. Infrastruktur for overvåkingsfly på Evenes er ett av prosjektene, men langt fra det største.