Venter på kommunalt drikkevann:

– Rent drikkevann burde være en selvfølge i 2019

Som følge av dårlig drikkevann har flere innbyggere i Askøy kommune i Hordaland blitt syke av E.coli-bakterien. På Hinnøy-siden av Andøy kommune vet de konsekvensene av dårlig drikkevann.

– Jeg lå på sykehuset i Harstad i en uke, med 40 i feber, før de fant ut hva det var. Det er ikke all antibiotika som fungerer på harepest, men når de først fant ut hvilken som funket, ble jeg bedre, sier Solveig Gregersen.  Foto: Arkivfoto/Mette-Helene Berger Amundsen

Pluss

Nordmenn flest tar nok å ha tilgang på rent drikkevann som en selvfølge. Bygdene Forfjord, Medby og Fornes, som alle ligger på Hinnøy-siden i Andøy kommune, har ikke kommunalt vannanlegg og må dermed besørge vannet selv. Det bor i overkant av 100 innbyggere i disse tre bygdene.