Not #metoo?

– Det er et fryktelig langt steg fra at Markus Sanden vil snakke med folk – til og med jenter – på trikken, til at norske turister tar med seg mindreårige unger tilbake til hotellrommet etter en fuktig fest. Og akkurat denne balansegangen må vi være oss veldig bevisst, slik at det ikke skytes bare fra hofta og i blinde, men man stødig tar sikte på skadedyrene som skal tas, skriver Cato Håkonsen På en fredag.

FILE - In this Saturday, Jan. 20, 2018 file photo, a marcher carries a sign with the Twitter hashtag #MeToo used by people speaking out against sexual harassment as she takes part in a Women's March in Seattle, on the anniversary of President Donald Trump's inauguration. A group of prominent U.S. foundations is launching a new fund aimed at combating sexual violence and harassment in the workplace. Organizers tell The Associated Press the fund was launched Thursday, March 14, 2019, and plans to direct most of its grants to programs led by and benefiting low-income workers, migrants and women of color. The 11 partners so far include the Ford Foundation, the Open Society Foundations, the Conrad Hilton Foundation and the NoVo Foundation. (AP Photo/Ted S. Warren)  Foto: Ted S. Warren

Pluss

For en liten stund siden hadde vi #metoo-kampanjen, som begynte i sosiale medier, og snart hadde spredd seg til andre medier. Den såkalte hashtagen #metoo, ble raskt det store samtaleemnet i både debattprogrammer i radio og TV, og over kafébordene i det ganske land og utland.