Blir utkalt på alt av hjertestanser

– Vi har valgt å være med på noe som heter «Mens du venter på ambulansen». Det gir økt trygget både for våre mannskaper og for innbyggerne, sier Stein Andreassen i Andøy brannvesen.

HELSEOPPDRAG: I Andøy blir brannvesenet automatisk utkalt når noen opplever hjertestans. – Vi har fått ekstra kursing i førstehjelp. Det gir økt sikkerhet, både for vår egne mannskaper og for innbyggerne, sier Stein Andreassen (til venstre), som er her sammen med Jan Arild Hansen, som er en av brannmannskapene som er med i helseberedskapen.  Foto: Tord Viken

Pluss

Direktoratet for sammfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har uttrykt bekymring for at brannetatene i Norge blir involvert i stadig flere helserelaterte oppdrag. Også i Vesterålen øker antallet slike oppdrag for brannmannskapene.