Veier stenges under Arctic Race:

– Ambulansen kommer fram uansett

– Liv og helse går foran alt, sier Alf Ivan Pettersen, enhetsleder i ambulansetjenesten i Vesterålen. Selv om veiene stenges, skal ambulansen slippes fram.

Illustrasjonsfoto   Foto: Arkivfoto

Pluss

Statens vegvesen og politiet har gitt Arctic Race-arrangøren tillatelse til å stenge veier i Øksnes, Sortland og Hadsel i kortere og lengre perioder.


 

Sørger for pasienter i hjemmetjenesten

Ettersom rittets etappe i Vesterålen sykles en lørdag, vil det ikke medføre problemer for pasienter som har legetime. Det er også tatt andre forholdsregler for å sikre at pasienter i hjemmetjenesten ikke vil merke sykkelrittet.  

– Når det gjelder hjemmetjenesten løser vi det slik at vi organiserer oss på begge sider av stengningen. Det er litt avhengig av hvilke pasienter vi har, sier enhetsleder for omsorg i Sortland, Sture Jacobsen.

I Sortland er det stenginga av Holmstaddalen og Jennestad som den kommunale hjemmetjenesten må ta hensyn til.

– Vi må ha noen på Eidsfjord-siden. Ellers er det slik at folk må forholde seg til at det er stengt, men alt av utrykning kjører hvis det er behov for det, sier han.

Kommer forbi

Alf Ivan Pettersen bekrefter at hvis det er behov for å kjøre med blålys og det står om liv, kommer ambulansen alltid fram.

– Hvis der skjer ett eller annet i Øksnes og vi må forbi rittet, vil det være kontakt med rittledelsen. Vi kommer fram. Liv og helse går foran alt. Slik vil det også være med brann, sier han.

Han tilføyer at der vil være kommunikasjon mellom blålysetatene og rittet.

– Politiet styrer dette, og vil eventuelt stoppe rittet mens blålysetater slippes fordi. Akkurat den biten skal være godt ivaretatt og godt koordinert. Det har vært kontakt og avholdt møter på forhånd. AMK-sentralen styrer bilene våre, og operasjonssentralen til politiet vil koordinere om det er behov for noe utover det, sier Pettersen.

Følges av egne ambulanser

Sykkelrittet Arctic Race of Norway blir fulgt av egne ambulanser.

– Det er to ambulanser som følger rittet. Hvis noe skjer underveis er det primært disse som ivaretar det. Det er ambulansearbeidere som er med annet steds fra, men disse har samme utstyr og kompetanse som det vi har i våre ambulanser, sier Pettersen.


Hadsel-ordføreren overrasket de første syklistene på Storheia

De første syklistene har prøvekjørt ruta til Storheia. Team Rynkeby fikk æren og de fikk en real overraskelse av ordføreren på toppen.Melbuværingen ligger ikke på latsiden:

Trener året rundt

Klokken 07:50 onsdag, forrige uke la Jakob Sørlie Pettersen (18) ut på en beinhard intervalløkt før arbeidsdagen.– Måtte rydde to meter snø før veiarbeidet startet

Veien opp til Storheia er asfaltert. Terje Nikolaisen forteller i dette videointervjuet om arbeidene.Tim har pønsket ut et sprelskt Arctic Race-stunt

Når sykkelrittet Arctic Race of Norway ankommer Øksnes, vil rytterne og tv-titterne bli møtt av en gigantisk, bevegelig sykkel formet av et hav av mennesker. Tim Hansen står bak «stuntet», og han håper folk stiller opp til moroa.Åtte Tour de France-lag til Arctic Race of Norway

Når den syvende utgaven av Arctic Race of Norway starter ytterst i Lofoten 15. august, og sykler seg oppover mot Vesterålen, står noen av verdens beste sykkellag på startstreken.