Rød politiker med grønt hjerte

Ingvild Sveen Schønfeldt dannet Rødts første lag på øya i år. Hun reagerer sterkt på bruk av det hun kaller luftslott-penger i kommuneøkonomien fra det planlagte vindparkprosjektet på Andmyran.

flyttet med forsvaret: Ingvild Sveen Schønfeldt har bodd mange steder, også i Belgia, og har flyttet med en forsvarsansatt far. Men hun har bodd mest i Andøy, hvor hun nå bor med familie, barn og hund. foto: tord viken 

Synes Andøy kommune har et lite miljøfokus. De tenker tall uten å se konsekvensene.

Ingvild Sveen Schønfeldt, ordførerkandidat for Andøy Rødt
Pluss

Det politiske engasjementet til Ingvild startet som femtenåring i AUF. Det var fellesskapsverdiene i sosialdemokratiet som fikk henne med der. Men etter hvert synes hun at Ap har gått for langt til høyre, og ser Rødt som den nye stemmen til arbeiderbevegelsen. Hun brenner også sterkt for en grønn miljøpolitikk.