Andøya Spaceport ved Nordmela:

Andøyfiskerne kopler inn Norges Fiskarlag

– Dette er for komplisert for et lite fiskarlag. Derfor har vi koblet inn Norges fiskarlag og Nordland fylkes fiskarlag. Dette gjelder ikke bare Andøy og Øksnes, sier Odd Arne Mikkelsen i Andøy fiskarlag.

TOTALEN: – Vi må sette oss inn i konsekvensutredningen når det gjelder Andøya Spaceport. Dette handler om den totalte belastningen for fiskerinæringen, og har betydning for mer enn bare Andøy og Øksnes, sier Odd Arne Mikkelsen i Andøy fiskarlag. Man har derfor tatt med Norges fiskarlag og Nordland fylkes fiskarlag på råd i saken.  Foto: Arkivfoto: Linn-Cecilie Rønneberg

Pluss

Andøya Spaceport har nå lagt frem konsekvensutredningene for etableringen av satellittbasen på Andøya. Etableringen kan få betydning for fiskerinæringen.