Bilferie med elbil, er det så lurt?

Robert planla ferietur Vesterålen - Porsgrunn med elbil

Første gang jeg satt meg i en elbil var i 2009. En REVA. En blå Indisk blikkboks jeg ikke vil unt min verste fiende. Så trang at en trengte brekkjern for å komme inn og boksåpner for å komme ut. Rekkevidden var 4–5 mil. Rekkeviddeangsten var oppfunnet.

Elbil: Robert Svendsen har i år kjørt elbil på sommerferie. 160 mil fra Andøya til Porsgrunn. I dagens fredagsspalte forteller han om sine erfaringer fra turen. – Rekkeviddeangst, som ble et nyord med introduksjonen av elbilen er like relevant som askefast, skriver han. Bildet er tatt på Saltfjellet, der han innrømmer at han ble passe smånervøs da batterikapasiteten gikk ned på tur oppover. Foto: Robert Svendsen 

Pluss

For 14 dager siden satt jeg meg i min egen elbil. En Hyundai Ionic. Rekkevidde nå på sommeren er 23 mil. Vi var selvfølgelig spente. Vi skulle langt, jeg og jentungen. Helt «hjem» for min del, for å besøke familie og venner på sommerferie i Larvik. 160 mil en vei. Var alt tilrettelagt for denne turen? Fantes det ladere med passe mellomrom og fungerte de?