Bussruta skulle fylle et behov i sommer, men:

Slottnesbussen går for tomme seter

Bussruta Stokmarknes-Slottnes går fast bare én dag i uka på sommerstid. – Slik som det er nå legges tilbudet ned av seg selv, sier sambygding Marit Fleines.

God plass: Bussen mellom Slottnes og Stokmarknes går stort sett for tomme seter. Hver mandag. Bestillingsruta har kun blitt bestilt to ganger i sommer. Alle foto: Pia Elise Solvik Dahl 

Pluss

Sola skinner sjeldent så skarpt da undertegnede journalist står alene og venter på bussholdeplassen navngitt Holmsnes kryss. Det er mandag, og dermed den eneste dagen bussen fra Slottnes kjører til Stokmarknes. Bussen skal tur-retur to ganger. Første runde starter 08:15 og andre runde 15.50, noe som er langt sjeldnere enn resten av året. Onsdager og fredager går bussen kun på bestilling til ei fast tid, ifølge ruteopplysningen. For ordens skyld, kan vi opplyse at VA tok bussen to mandager på rad, i håp om å treffe mer folk neste tur.