Prestasjonsangsten tok dødsgrep og stjal Marias glede ved å synge i fire år

«Hvem er jeg hvis jeg ikke synger?», tenkte Maria i 2015 og bestemte seg for å finne det ut. Fire år senere har hennes egne utfordringer skapt en levevei, og hun driver nå med sangundervisning og stemmemassasje for profesjonelle sangere og skuespillere. I tillegg gir hun råd om hvordan lammende prestasjonsangst kan takles.

STEMMESPESIALIST: Maria Berglund har en mastergrad i klassisk utøvende sang og en spesialisering i senromantisk opera, men hun er ingen standard blond operasopran. Hun er stemmespesialist og hjelper musikere både med stemme og prestasjonsmestring.   Foto: Tone M. Sørensen

Pluss

Du ville ikke tenkt det idet hun synger, det er stålkontroll på hver eneste lille frasering i det tonene går ut over publikum i parken. Det er nydelig, og synges med stor letthet og innlevelse.