USA inn i russisk ubåtjakt med P8-fly:

– Trasig at Norge ikke har kontroll over bakgården

Amerikanske P8-fly er på Andøya for å bistå overvåkingen av norskekysten. NOFs Stein Håkon Eilertsen sier at når Norge ikke klarer å levere maritime overvåkingstjenester selv, blir dette fort hverdagen.

ærlig: NOF-tillitsvalgt Stein Håkon Eilertsen er glad for at Forsvaret åpner seg litt i forhold til at Norge trenger hjelp av sine allierte til overvåking av russisk ubåtaktivitet i nordområdene. Eilertsen skulle ønske ledelsen hadde vært litt flinkere til å lytte til de tillitsvalgte med en gang etter nedleggingsvedtaket. arkivfoto: Alf Ragnar Olsen 

Pluss

Søndag kom tre amerikanske P-8 Poseidon overvåkingsfly til Andøya med sonarbøyer. Tirsdag gikk pressetalsmann Sigurd Tonning-Olsen ved Forsvarets operative hovedkvarter ut på vol.no og forklarte at de amerikanske P8-flyene skal hjelpe Norge med økt situasjonsforståelse i forbindelse med en varslet russisk øvelse. Russland har varslet øvelse i fire ulike områder utenfor norskekysten fra 14. til 17. august.