Tyskere på Fornes:

– Vi har fått «Andøy-virus» og må ha mer

Fire tyskere og hundre gås, ender og høns stortrives på Fornes. – Vi har alle fått Andøyvirus. Det innebærer at vi blir infisert og må tilbake for å oppleve mer, sier Christian Witzig.

uvanlig: De har et uvanlig lag med gårdens gjess, ender og prydhøns. Mange bilister sperrer nok øynene opp når de ser harmonien mellom dyr og mennesker. Fra venstre Angela Steggerda (37), Christian Witzig (34), Nile (16) og Elias (14). alle foto: mette-Helene berger Amundsen 

Det å kunne sitte i fred og ro på egen strand og nyte naturen er en sterk kontrast til overbefolkede Tyskland.

Pluss

På jordet utenfor huset på Fornes er det litt av et syn. Her koser huseier Christian (34) og leieboerne hans Angela Steggerda (37), Elias (14) og Nille (16) med 50 ender, 22 gås og 20 prydhøns. Christian forteller at han holder dem som beitedyr for å utnytte det 60 mål store arealet på gården. Han kom fra Berlin i 2014.