– Demente bør ikke gjemmes bort i en dump mellom hauger og fjell

Psykiater John William Danenbarger anbefaler ikke bygging på Ekren, men vil heller at det bygges sentrumsnært på Melbu.

Demente bør ikke gjemmes bort mellom «hauger og fjell», men heller plasseres i et levende sentrum ved Riarhaugen på Melbu. Psykiater John William Danenbarger fraråder å satse på omsorgsboliger på Ekren, og argumenterer for at demente bør få leve med demens i kjente omgivelser der folk og familien bor.  Foto: Geir Bjorn Nilsen

Pluss

– Jeg anbefaler ikke bygging på Ekren, men heller sentrumsnært på Melbu. Bygget med leiligheter bør da ikke gjemmes bort i en dump mellom hauger og fjell slik det er planlagt på Ekren, men plasseres slik at det gir velvære og minner oss om det livet vi hadde da vi var i våre mest aktive år (20-30). Disse årene husker vi lengst. Det beste valget vil være å bygge omsorgsboligene nærmere Melbu sentrum. Dette er også innstillingen til eldrerådet i Hadsel. Dersom ikke de eldre selv ønsker å bo i boligene, hvem bygger vi for da?