– Turbulens stopper ikke Evenes-utbyggingen

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier turbulensutfordring rundt MPA-basen, som etter hvert skal opp på Evenes, skal løses. Mandag markerte han byggestart for det første kampfly-bygget.

Her graver forsvarsminister Frank Bakke-Jensen ned grunnsteinen til det første nybygget til kampflybasen. MPA-basen skal også på plass etter hvert, forsikrer han.  

Pluss

Forsvaret og Forsvarsbygg hadde invitert til storstilt markering når det første nybygget til forsvarets bruk skal reises. Politikere fra hele regionen, og alle slags partier, var til stede når forsvarsminister Frank Bakke-Jensen skulle legge ned den aller første grunnsteinen til det såkalte tilstedevaktbygget. Her skal pilotene "sove med skoene på", klar til utrykning. Evenes flystasjon skal bli fremskutt base for de nye kampflyene F-35, og hovedbase for de nye maritime patruljeflyene (MPA).