De er menn, de er rundt eller over 60 år og de snakker mye

Mandag skal det velges nye kommunestyrer i Vesterålen. VOL har tatt temperaturen på fire av fem av Vesterålens kommunestyrer. Gjett hva vi fant ut? Menn rundt eller over 60 år elsker sin egen stemme! Overrasket?

Christoffer Ellingsen, Knut Nordmo, Sture Pedersen og John Danielsen taler mest i kommunestyrene. 

Pluss

13. juni: Kommunestyresalen i Sortland har utrolig god utsikt. Rådhuset på Sortland forteller historia om hvordan det kan lønne seg å satse på gode materialer i et rådhus. Det ble bygget i perioden 1954-1959, mens legendariske Petter Carl  Reinsnes var ordfører. Han tenkte åpenbart kvalitet. På steingulvene er det vakker ornamentering, og rekkverkene er av teak. Bygget er vakkert. Det samme er kommunestyresalen. Portrettet av Kong Harald og Dronning Sonja henger på veggen bak dirigentbordet. På motsatt vegg er det portrett av alle ordførerne som har «regjert» i kommunestyresalen. Det er menn, nesten bare menn. Hill Marta Solberg og Grete Ellingsen er hederlige unntak. Snart skal et kvinneportrett til henges opp. Salen oser av formalitet, og faktisk er det ordførerens privilegium å låne ut salen til andre. Til daglig står salen klar til vielser.