Hadsel best ut blant kommunene:

Oppvekstsjef etterlyser fleksibel utdanning av lærere

Hadsel kommune har flest skoletimer med kvalifiserte lærere blant kommunene i Vesterålen. Oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen mener regionen vil være tjent med en fleksibel lærerutdanning som gjør at folk i regionen kan ta utdanning lokalt.

Oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen i Hadsel kommune har flest skoletimer med kvalifiserte lærere i skolene i Vesterålen. Folk må få muligheten til å utdanne seg til lærer lokalt, gjennom fleksibel lærerutdanning, mener hun.  Foto: Jane Willassen

Pluss

En oversikt fra Utdanningsdirektoratet viser at Hadsel kommune gjennomfører 6,6 prosent av skoletimene i grunnskolen med ukvalifiserte lærere. Dette er det beste tallet blant skolene i Vesterålen, hvor Andøy har 19,9 prosent, Bø har 13,3 prosent, Sortland har 11,1 prosent, Øksnes har 7,8 prosent og Hadsel altså har 6,6 prosent ukvalifiserte lærere i skoletimene.