– Selger sex til nordlendinger via Internett

Mens sexsalget i byene er åpenlyst, foregår den mer i det skjulte i Vesterålen, forteller Geir Bendiksen ved Sortland lensmannskontor.

Prostituert kvinne kommuniserer med kunde i bil. Nettingstrømper og sko med høye hæler. A prostitute stands on a street and is waiting for a customer. Horekunde. Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT  Foto: Robert Schlesinger

Pluss

– Målet vårt er et ryddig, rent og sikkert samfunn der folk kan føle seg trygge. Det sier Geir Bendiksen ved Sortland lensmannskontor. Jeg har tatt turen bort for å snakke om et litt følsomt tema, nemlig sexsalg. I Oslo og andre storbyer er prostitusjon åpenlys. Har man slike behov stikker man ned i området rundt Akershus festning, Rådhuset og Børsen. På mindre steder som Sortland foregår sexhandelen mer i det skjulte, avslører Bendiksen.