Partileder Ken Ivan Reinholdtsen, Øksnes Frp:

– Høyre signaliserte ønske om samarbeid før valget, nå vet vi ikke hvor vi har partiet

Øksnes Frp mener Høyre før valget signaliserte et klart ønske om samarbeid med Sp og Frp, om de tre partiene oppnådde flertall. Flertall fikk de, men nå mener Frp-leder Ken Ivan Reinholdtsen at de ikke vet hvor de har Øksnes Høyre. Høyreleder Rinde Johansen sier at ingen partier i dag vet hvor de har Høyre.

Frps Ken Ivan Reinholdtsen. 

Pluss

VOLs meningsmåling i mai viste at Senterpartiet lå an til å gjøre et godt valg, og konstellasjonen Sp, Frp og Høyre fikk etter meningsmålingen flertall. De tre partiene lovte da at eiendomsskatten på sikt skulle vekk, og partileder for Høyre, Jonny Rinde Johansen, uttalte at partiet hadde som målsetning å samarbeide med Sp og Frp.