Nå får Hadsel brann og redning betalt for å dusje

Fagforbundet Hadsel har forhandlet fram en lokal særavtale med Brannsjefen i Hadsel brann og redning, som blant annet vil trygge de ansatte i Vesterålens største brann- og redningskorps mot kreftfaren. Nemlig betalt dusjing etter utrykninger.

Bumerker trygger brannmannskaper: Leder i fagforbundet Hadsel, Karoline Rask, signerer avtalen som sikrer de ansatte i Hadsel Brann og Redning. Brannsjef Øyvind Skjørholm og hovedtillitsvalgt Kristine Albriktsen gleder seg over at rettighetene til de ansatte er formalisert. Foto: Per Eivind Knudsen 

Pluss

Tirsdag ble den underskrevet. Til grunn for den lokale særavtalen ligger Hovedtariffavtalen og særavtalen SFS 2404 – Brann og redningstjeneste. Brannsjef Øyvind Skjørholm viser til at brannmannskapene etter en utrykning til en boligbrann kan være dekket av sot- og røykpartikler, som kan være kreftfremkallende.