Minst 72 personer fikk yrkessjåføropplæring utenom regelverket

I løpet av de fem siste årene har til sammen minst 72 personer fått opplæring ved Hadsel videregående skole, yrkessjåførutdanningen, utenom gjeldende regelverk. Selv Statens vegvesen har betalt skolen for utdanning av egne ansatte.

Til sammen 72 personer har fått opplæring ved Hadsel videregående skole, yrkessjåføropplæringen på Melbu, uten å være opptatt som elever. Hadsel videregående skole har nå avsluttet praksisen etter at Fylkesmannen i Nordland åpnet tilsyn mot skolen.  Foto: Thor-Ivar Guldberg

Pluss

Vol har gjennom flere avslørende artikler påvist at det har pågått irregulær utdanning av yrkessjåfører over lang tid ved yrkessjåførutdanningen på Melbu. Ifølge Fylkesmannen i Nordland har skolen ikke hjemmel til å undervise andre enn de som faktisk er opptatt som ordinære elever ved yrkessjåførutdanningen. Det viser seg at mange andre enn elever opptatt ved skolen har fått utdanning.