Franske Emilie lærer om hundehold i Hadsel

Med hjerte for hunder i Hadsel

– I am the dog lady, sier Emilie Montigny (31) som siden august har vært på utdanningsferie i Hadsel, hvor den franske hundeelskeren lærer mer om hva som skal til for å starte sitt eget redningshotell.

Kjær­lig­het ved før­s­te bjeff: Adop­tiv­hun­den «Phoe­be» (5) ble selv­føl­ge­lig med til Nord-Norge da frans­ke Emi­lie Montigny flyt­tet til Hun­de­venn Had­sel fra Berlin for å lære mer om det å kom­mu­ni­se­re med for­skjel­li­ge hun­der. 

Jeg, fra Frankrike, flyttet til Berlin, og lærte fra ei venninne fra Barcelona hvordan de spanske hundene ble behandlet – og er nå i Hadsel i Norge

Emilie Montigny
Pluss

Jakt- og løpshundene, de spanske galgoene, også kjent som spansk mynde, skal pensjoneres. De løper ikke lenger raskt nok til å delta i løp, og når sesongen er over har de mange eierne dusinvis av hunder de må fø på. Trær på den spanske landsbygda bærer hvert år tusenvis av fryktinngytende frukter, hvor «pensjonistene» henger. Andre hunder kastes i dype brønner. Antallet hunder som møter slutten på livet på denne måten kan ifølge kilder være så mange som 100 000 årlig.