Åpner 15. april neste år:

Sjøhusdrøm på 200 pæler midt i bygda

I fire år har byggmester Karl Behrens jobbet med planene om å etablere et sjøhusanlegg i Risøyhamn. Nå er byggingen i full gang, og allerede 15. april neste år flytter de første gjestene inn i millionsatsingen, som gir bygda ved brua en rekke nye arbeidsplasser og muligheter.

Sjøhus: I månedsskifte oktober/november starter Karl Behrens byggingen av fem sjøhus på brygga som nå tar form i Risøyhamn. Han skal bruke egne snekkere til selve byggingen, og forteller at det er inngått avtaler med lokale bedrifter til rørarbeid og det elektriske. Her sammen med næringssjef og leder i Samskap, Brita Erlandsen på byggeplassen midt i Risøyhamn. Alle Foto: Tony Gulla Sivertsen 

Pluss

– Det var avgjørende å få anlegget inn i bygda, sier Behrens, som beskriver seg selv som en ihuga Risøyhamn-patriot. Han viser Andøyposten rundt på byggeplassen sammen med næringssjef og leder i Samskap, Brita Erlandsen. Om et par uker er kaia, som sjøhusene skal bygges på, ferdig. Da rykker Behrens inn med sine ansatte for å starte byggingen av sjøhusene.