Hadsel ba om sikrere vei over Børøya:

– Respekt for fartsgrensene gjør at vi ikke anbefaler at fartsgrensen endres

– For å få respekt for fastsettelse av fartsgrensene må vi følge kriteriene for fartsgrenser. Etter en total vurdering anbefaler vi ikke at fartsgrensen endres. Vi kan derfor ikke sette ned fartsgrensen til 60 kilometer i timen for denne strekningen på Børøya.

Vil ha 60-sone over Børøya: Strekningen det søkes om er fra moloen til skiltet 50 km/t ved Vesterålen Kysthotell.  Foto: Skjermdump

Pluss

Det sier seksjonssjef Jan-Åge Karlsen innen plan og forvaltning i Statens vegvesen i en et svar til Hadsel kommune. Han gjør oppmerksom på at avgjørelser i saker som gjelder fartsgrenser blir behandlet etter en forskrift, og kan ikke påklages. Dermed blir fartsgrensa langs fylkesveien over Børøya ved Stokmarknes fortsatt 80 kilometer i timen. Til glede for noen og til ergrelse for andre.