Lovpriser nærbutikken

Etter tre år med overskudd merker Nordmela landhandleri nedgangstidene i Andøy kommune de også. I fjor var det minus i regnskapene, men Hans Eirik og Jeanett Olsen går på med krom hals og satser på å snu trenden.

nærbutikken: Barnebarnet Aminda drar lykkehjulet etter at bestemor Brita Paulsen fra Nøss har handlet. Innehaver Jeanett Olsen har tatt på seg spanderbuksene denne nærbutikkdagen og lar de fleste vinne et eller annet som svele og kaffe eller avslag på alle varer. Avbildet med butikkansatt Trygve Hansen. alle foto: mette-h. B. amundsen 

Pluss

I 2013 «konket» nærbutikken på Nordmela etter å ha vært i drift et par år etter at tradisjonsrike JM Nilsen kastet inn årene etter butikkdrift siden «tidenes morgen». Realistene trodde toget var gått for butikk i den lille bygda på vestersida med 100 innbyggere, men ekteparet Olsen hadde andre planer. I 2015 åpnet de Nordmela landhandleri med brask og bram. I tillegg til ordinære matvarer, satset paret på spesialprodukter som skulle friste folk til å kjøre langt for å handle på Nordmela, og det klarte de.