Takket nei til trenerjobben i SIL. Slik mener han SIL skal reise seg neste år

Steve Lind Edvardsen var tidligere i vinter i samtaler med Sortland IL om å ta over som trener igjen. Han takket nei, men er klar på hva klubben trenger av en ny trener.

Steve Edvardsen blir ikke SIL-trener. Arkivfoto 

Pluss

– Jeg var i samtaler med SIL for noen uker siden, men måtte takke nei. Det sto ikke på motivasjonen, men med tanke på at jeg og fruen skal ha baby rundt jul, avgjorde vi i et familieråd at det ville bli vel tøft for henne å ha så mye alene-tid med vår femåring og en ny baby neste år, sier han.

Han forteller videre at han mener SIL har en lys fremtid.

– Jeg har fulgt Sortland tett siden jeg trakk meg i 2018, og jeg synes spillerstallen er fylt med unge talentfulle spillere. Jeg tror fremtiden er lys. Det hadde vært utrolig gøy å jobbe med den spillergruppa, men denne gangen ble det for tidlig å komme tilbake.


SIL bekrefter samtaler med ny trener. Er hun ferdig som A-lagstrener?

Sortland ILs styre jobber mot å få kontraktsfestet trener og trenerteam for A-laget denne uka. Samtidig tyder mye på at Julie Voktor Pedersen er ferdig som trener for herrelaget.


Faglig sterk leder

Lind Edvardsen mener en ny trener bør ha visse egenskaper:

– Jeg vet hvem Sortland snakker med. Får de han, vil de få en veldig riktig person som trener, sier han.

Hva slag kvaliteter mener så Lind Edvardsen en SIL-trener for fremtiden bør ha?

– De trenger en tydelig og faglig sterk trener. Jeg håper at Marius Jørgensen kommer inn i en assistentrolle. Med de rette folka på plass i trenerapparatet, kan en få en ny giv og positivitet inn i klubben igjen slik at en kan bygge på de unge og talentfulle i stallen. Kanskje kan SIL spe på med noen nye etablerte spillere, som kan komme inn og styrke laget.

Mener klubben er rasert

For den tidligere SIL- og Morild-treneren, har det vært tøft å se SILs fall siden han forlot.

– Jeg syntes at vi i løpet av noen år bygde ei veldig fin gruppe i klubben. De siste 20 månedene har det kun gått en vei. Hva som er årsaken til det, kan en bare spekulere i, men jeg mener potensialet til klubben er større enn det en har klart å få ut. At klubben i 2019 så vidt unngår nedrykk til femtedivisjon, mener jeg er nært en skandale.

– Må lære av Melbo

Lind Edvardsen mener SIL må lære av Melbo IL.

– Thomas Rønning skal ha mye av æren i MIL. Han gjør en fantastisk innsats. MIL har klart er å samle de beste spillerne i Vesterålen, og supplert med noen utenfra. Det er en helt avhengig av for å lykkes. MIL har klart å skape et engasjement i klubben og på plassen, som gjør at klubben lykkes. SIL har ingen Thomas Rønning, men jeg mener at en kan gjenskape det også i SIL ved å få inn flere av de rette personene i de rette rollene, sier han og legger til:

– Så må jeg si at jeg er veldig glad Thomas fortsetter i MIL. Det er et kjempe-pluss for klubben og for Vesterålen. Det er utrolig viktig at Vesterålen har en klubb i 3. divisjon, som kan være et flaggskip for regionen.

Det han helst ikke vil se i fremtiden, er spillerflukt fra SIL til MIL.

– Jeg forstår spillere som Marius Jørgensen og Per Eirik Karlsen, men har det verre med å forstå hvordan det går an å miste Sondre Nordgaard Meløe og Johnny Fagerlirøen. Det er et steg i helt feil retning at unge talenter forsvinner fra klubben på den måten. Jeg håper og tror at med de rette folkene inn i SIL nå, vil klubben klare å få en ny giv og få tilbake flere spillere slik at de kan komme seg i en posisjon hvor de i alle fall kjemper om et opprykk til 3. divisjon.