Ber for TIP-linja ved Andøy vgs:

Mener det er for tidlig å legge ned etter bare ett forsøk

Ordfører Knut Nordmo og andøybedrifter med utviklingsplaner og behov for rekruttering ber Nordland fylkeskommune bevare TIP-linja ved Andøy videregående skole.

drøyt: Daglig leder i Andenes båtservice Glenn Hansen (t.v.) forstår at TIP ikke kan opprettholdes uten elever, men synes det er for drøyt å legge ned etter bare et år. – Det er rom for mye spennende i Andøy i forbindelse med omstillingen de kommende år. I løpet av en tre års periode kan bildet bli helt annerledes, mener han. arkivfoto: mette-helene Berger Amundsen 

Pluss

Som Andøyposten skrev ved skolestart, var det bare fire søkere til TIP (Teknikk og Industriell produksjon) ved Andøy videregående skole (AVS). Rektor Ellen Ingebrigtsen opplyste den gang at det må være minimum syv for å starte opp et tilbud. Skolen hadde fem søkere til Elektro, og de som søkte TIP valgte Elektro i stedet. Da kunne de bo hjemme i stedet for å bo på hybel på Melbu som er nærmeste TIP-tilbud. Fylkesrådet har vedtatt at TIP legges ned permanent fra 2020. Årsaken begrunnes med at det ikke er grunnlag for både TIP og Elektro. Skolen satser på utdanning innenfor dronevirksomhet, og det vil i den forbindelse være mest hensiktsmessig å satse videre på elektrofag.